Sexköp på svenskhotell i Thailand

Sexköp på svenskhotellSvenska charterhotell på ön Phuket i Thailand accepterar att prostituerade kommer med i sällskap med hotellgäster. Det framkommer av en granskning som tidningen Expressen gjort.
Hos reseföretaget Apollo har man därför avbrutit samarbetet med fyra av hotellen.
– Vi har sedan Expressen gjorde granskningen, avslutat kontrakt med fyra av hotellen. Vi tror inte att bara att avsluta kontrakten är en lösning på problemen utan att jobba tillsammans med hotellen för att hitta en lösning längre framåt, säger Kajsa Moström, informationschef på Apollo.

Men hur kommer det sig att ni inte väljer att avbryta samarbete med alla de här hotellen som tillät prostituerade på rummen?
– Därför att då skulle vi upprätta nya kontrakt med nya hotell. Och det här är inte ett problem som enbart förekommer på våra hotell, eller Vings hotell eller Fritidsresors hotell.
I våras gjorde Expressen granskningen av hotellen som de tre svenska resebyråerna Ving, Apollo och Fritidsresor har samarbete med på Phuket. Reportrarna reste runt på ön Phuket och utgav sig öppet för att vara sexköpare när de besökte dessa hotell.
Det visade sig att på 81 av de 90 hotell som de svenska charterbolagen använder sig av, gick det bra att ta med prostituerade som kom i sällskap med hotellgäster.
– Vi fick information om att denna undersökning hade gjorts och vi tog direkt kontakt med de hotell som avsågs och påminde dem helt enkelt om det avtal vi har med dem, att vi inte accepterar prostitution, säger Mathias Bergendahl, informatör på Fritidsresor.

En svensk hoppade från en lägenhetsbyggnad på Sukhumvit 13 tidigt i morse, enligt thailändsk polis.
24-åringen hoppade från en väns lägenhet på 13 våningen och polisen tror att familjeproblem kan ha varit orsaken. Vänner ska ha letat efter mannen efter att han på internet klagat över att hans familj kommit till Thailand för att försöka få hem honom.
En brittisk vän hittade honom på Khao San Road och tog med honom till sin lägenhet. Enligt denne var svensken mycket upprörd över att hans familj försökte tvinga hem honom till Sverige. Utredare säger att man inte hittade några tecken på bråk i rummet, och kroppen kommer nu obduceras.

Danish Traveller returned from West Africa admitted for Ebola virus
Posted in: Health & Beauty, Scandinavia, Travel

A patient who has recently been in west Africa was being tested for Ebola on Tuesday evening, with test results first expected during the course of the day on Wednesday. A Dane who recently returned from west Africa was admitted to Hvidore Hospital on Tuesday afternoon on the suspicion of carrying the Ebola virus, the […]

Read More

ABOUT US

Viking Nomads is dedicated to the modern day Vikings, the Scandinavian travelers, backpackers holidaying around the world who are driving force behind centuries old tradition of traveling. Scandinavians can share their location details or the destination they are heading towards. They can share the grave security concerns lying ahead with fellow travelers.

7 Gattensmindevej, 9670 Løgstør Denmark

admin@vikingnomads.com