Svenska Man misshandlad till döds i Hua Hin Thailand

Skrivet av den 4 december, 2014

Thailändsk polis utreder ett misstänkt mord på en svensk man i 70-årsåldern.
Han hittades död i turistorten Hua Hin.
Några timmar tidigare skrevs han enligt vittnen ut från ett sjukhus – och lämnades på en restaurang

hua hin

Famous Hua Hin Train Station

En 72-årig man, från södra Sverige, har dött under oklara omständigheter i den kungliga badorten Hua Hin i Thailand. Kroppen skulle först obduceras på polissjukhuset i Bangkok, vilket tydde på att det fanns en brottsmisstanke, men polisen avskrev sen fallet  snabbt och om de anhöriga vill ha en obduktion får de betala den själva.

Bloggen har sett bilder på den avlidne mannen – och de är otäcka. Bloggen är tyvärr ingen patolog men det här liknar inte en olyckshändelse. Om man exempelvis ramlar blir knappast ögonen totalsvullna och blå? Det hade runnit blod från huvudet ner på halsen och dessutom ur munnen. Jag tycker det ser ut som om han blivit grovt misshandlad. Skumt.

Med tanke på Khun Kling & Klangs tvivelaktiga rykte som brottsutredare, kårens slöhet och inställning till faranger är avskrivningen inget konstigt. Nu slipper de lägga kraft på en besvärlig utredning som ändå bara handlar om en gammal död farang.

Mannen hade spelat golf under söndagen och lämnades av kompisar utanför sin bostad 16.30. Vad som sedan hände är oklart. Svensken är en profil i Hua Hin och betraktades som mycket skötsam. Troligen gick han ut för att äta något. Senare på söndagskvällen fick hans vänner veta att 72-åringen kommit in med ambulans till Hua Hin Hospital och hade svåra huvudskador. Klockan 10:00 i tisdags avled mannen.

Bloggen följer fallet som kan utvecklas till en svensk variant av det som skedde på Koh Tao. Men nån måste driva frågan och sätta press på polisen att göra en grundlig undersökning. Det går inte att bara godta en avskrivning. Det finns en otäck parallell till mordet på Johan Winlöf som också avskrevs – sen dömdes frun till tio års fängelse.

För övrigt (1): Buzzfeed vs Café om hur det är att bo i Sverige, 0-17.

För övrigt (2): pappan till den nioåriga flicka som själv körde bil till skolan har nu bötfällts och riskerar ännu hårdare straff.

För övrigt (3) så lovar Prutten att inte vara så förbannad på media. Tack. Idiot. Avgå. Logga ut.

För övrigt (4) så överklagar violinisten Vanessa Mae sin fyra år långa avstängning inom alpin skidsport. Hur orkar hon? Lägg ner! Fila på felan istället. Vad är poängen? Du fuskade ju, som en sann thailändare?

Dan Winther

Grundlagt w3domicile comm i 2009 i redaktion af Viking Nomads, en engelsk skandinavisk projekt. Har været interesseret i skandinavisk backpacker situation siden ungdomsårene. Havde den store lykke at arbejde under par store kvindelige ledere i løbet af kort tørn som journalist i København, Dansk Røde Kors kapitel.
Dan Winther
Tagged with:     ,

Worldwide Hotel Deals

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.

ABOUT US

Viking Nomads is dedicated to the modern day Vikings, the Scandinavian travelers, backpackers holidaying around the world who are driving force behind centuries old tradition of traveling. Scandinavians can share their location details or the destination they are heading towards. They can share the grave security concerns lying ahead with fellow travelers.

7 Gattensmindevej, 9670 Løgstør Denmark

+45 986*2*51

admin@vikingnomads.com