fbpx

Julen kommer sejlende

Julen

Et af Nordeuropas ældste julemarkeder byder på alt, hvad julehjertet begærer.

I modsætning til tidligere år, hvor Julemanden kom sejlende ind i byen i et smukt træskib, er han i år blevet lidt mere mobil. I år kommer han nemlig kørende ind på NeuerMarkt, hvor han tænder julelysene den 23. november, hvilket bliver startskuddet til et festligt og stemningsfyldt marked, der varer hele december. Den smukke gamle middelalderby, der ligger ved floden Warnow og Østersøen, forvandles i julemåneden til et slaraffenland for julefans, og danner rammen om et af Tysklands ældste julemarkeder. I den frostklare luft blander duftene sig. Her er lun glühwein, karry-krydret bratwurst og søde, sukkerglaserede æbler. Det er duften af ægte tysk julestemning, der svæver i luften på det årlige marked i Rostock, hvor man får mulighed for at opleve ægte tyske decembertraditioner og rigeligt med aktiviteter til en hyggelig dag eller to for hele familien – særligt hvis I besøger det charmerende marked, der er placeret i den gamle bys centrum.

Book en tur til julemarkederne i Tyskland nu

Mere end 300 boder
Historiske bygninger omringer de små stande, og glade hvin fra karussellen og pariserhjulet runger mellem bygningerne. Her finder du fornemt forarbejdede juledekorationer, julepynt og unikke julegaver. Bliver du træt af at shoppe, kan ungerne lege på den store julepyramide, mens I selv luner jer med varm gløgg. De tre nederste niveauer er åbne for alle, mens de sidste er reserveret til et krybbespil i fuld størrelse. Bliver sulten undervejs vækket, er her masser af muligheder. Bl.a. lokale specialiteter som røgede pølser eller friteret røget fisk fra Warnemünde.

Eventyrlig jul
På NeuerMarkt er der pariserhjul, eventyrteater og ikke mindst de legendariske glühwein-fester, som i sig selv er værd at tage til Rostock for. Hertil får børnene rig mulighed for at møde Julemanden, der hver dag er at finde på markedet.

Gratis
Åbent fra 23/11 til 22/12. Man-tors: 10-20, fre-lør: 10-21, søn: 11-20

NeuerMarkt
18055 Rostock

Det historiske marked
Klostergarten holder det historiske marked til, som i år byder på intet mindre end fire forskellige programmer fra tirsdag til fredag. Her er bl.a. jazz, swing og blues, irsk folkemusik, sigøjnermusik fra Balkan og teater for hele familien i et smukt, middelalderligt setup.

Gratis
Åbent fra 23/11 til 23/12. Man: 12-22, tirs-tors: 11-22, fre-lør: 11-23, søn: 11-22

Klosterhof 7
18055 Rostock

Det sjove marked
Fischerbastion er mindre traditionel, men helt klart et besøg værd. Her finder du forlystelser i form af rutsjebaner, spøgelseshuse, radiobiler og meget andet. Et slaraffenland for børnefamilier, der gerne vil have lidt action.

Gratis
Åbent fra 23/11 til 22/12. Man-tors:10-20, fre-lør: 10-21, søn: 11-20

Fischerbastion, Rostock

Fra Gedser til Rostock
Gør som Julemanden selv har gjort de tidligere år, og sejl direkte ind i Rostock. Turen fra Gedser tager to timer, hvor der er julebuffet for hele familien. Scandlines har 10 daglige afgange og tilbyder billetter fra 299 kroner.

Book en tur til julemarkederne i Tyskland nu